Πήγαμε, φάγαμε και γράφουμε για το Sushimou στην Πλάκα

Στο Sushimou πρέπει να πάς!

Ιούλιος και οταν έχεις ακόμα δουλειές στην Αθήνα και δεν είσαι διακοπές ψάχνεις άλλου τύπου διασκέδαση. Τι καλύτερο απο μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και στην Πλάκα, εκεί όπου οι κάτοικοι της πόλης και οχι μόνο μπορούν να “μπερδευτούν” με τους τουρίστες απο όλο τον κόσμο και να νιώσουν οτι είναι σε κάποιο νησί, ας πέφτει η θάλασσα λίγο μακριά.

Η γυναικεία παρέα ήθελε sushi (είναι της εποχής τώρα) και φυσικά η επιλογή ηταν δικό μου “πρόβλημα” να βρώ κάτι καλό και οχι άλλο ένα sushi bar που πάνω κάτω αρκετά είναι copy/paste μεταξύ τους. Μετά απο πολύ ψάξιμο και ιντερνετική έρευνα κατέληξα στην επιλογή του Sushimou στην Πλάκα.

Δύο είναι οι λόγοι για την επιλογή αυτή. Ο πρώτος είναι η περιοχή, ήθελα κέντρο και ειδικά κάτω απο την Ακρόπολη για μια ζεστή μέρα του Ιουλίου είναι το τέλειο concept. Ο δεύτερος λόγος είναι οτι το Sushimou δεν είναι σαν όλα τα sushi bar της Αθήνας, έχει συγκεκριμένες θέσεις (κάπου 15) και ο ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος ο chef όπου το έχει φτιάξει έτσι το χώρο ώστε να έχουν οι πελάτες την επαφή μαζί του για ενημέρωση, αλλά και να νιώθεις οτι είσαι εσύ ο ίδιος στην κουζίνα μαζί του, αφού τα φτιάχνει κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σου! Οι πολλές θετικές κριτικές στο tripadvisor ήταν το κερασάκι για να πάρω τηλέφωνο και να κλείσω για 2 άτομα, (το μαγαζί επειδή είναι σαν “prive” το έχουν χωρίσει σε 3 time slots 18:30. 20:30, 22:30).

Φτάσαμε κατά τις 8 και 20 περίπου, μας υποδέχτηκε ο μέτρ και επιλέξαμε τις θέσεις ακριβώς μπροστά απο τον chef. Ο Αντώνης (chef) μας υποδέχτηκε και ο ίδιος και απο την πρώτη στιγμή μας έκανε να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας και οχι οτι είμαστε σε μαγαζί. Βολευτίκαμε και μας ήρθαν οι κατάλογοι. Δύο σελίδες ο ένας είναι το menu και ο άλλος για το τι θα πιούμε. Προσωπικά προτίμησα νερό γιατί δεν ήθελα να αναμίξω γεύσεις, η Μαρία (ναι ναι ναι σε κάρφωσα που πήγαμε μαζί) προτίμησε κάτι που πραγματικά δεν το θυμάμαι, κάτι σαν σόδα ήταν… Η Μαρία είναι στα κόλπα του sushi ήξερε τι διάβαζε… εγώ είμαι λίγο σκοτάδι γιατί οτι μου δίνουν τρώω, οπότε τα άφησα όλα πάνω της και στον Αντώνη για ένα omakase (οτι προτείνει ο σεφ), απλώς τον ενημέρωσα οτι είμαι fan του σολωμού (ναι είχα και στο χωριό μου… γιατί ξέρω τι θα μου πούν μερικοί)!

Την αρχή έκανε ένα snack φασολάκι σόγιας, όπου πραγματικά εθίστηκα…

Επέλεξα την miso soup γιατί είχα διαβάσει καλά λόγια και λέω ευκαιρία είναι… εννοείτε την ρούφηξα απο το μπώλ και μπορώ να πώ οτι είναι αρκετά καλή!

Πρώτο πιάτο μας ήρθε μια ποικιλία με λαβράκι, παλαμίδα (αρκετά καλή), σολωμό + κοιλιά σολωμού και τόνος… στην άκρη είχε κάτι φύκια που τα έφαγε όλα η Μαρία και με άφησε να καώ απο το τζίντζερ και το πράσινο wasabi (απίστευτο κάψιμο… αλλά της στιγμής)

κάπου εκεί ξεκινάνε τα δύσκολα για εμένα με τα chopsticks (ξυλάκια)… για να με πάρει χαμπάρι ο Αντώνης και να μου φέρει τα παιδικά chopsticks σε στύλ λαβίδας… ναι… ξεφτιλίστηκα…

Ευτυχώς οι άλλες 2 μεγάλες παρέες που ήμασταν εκείνη τη στιγμή είχαν τα δικά τους και έτσι είχαμε κάπως πιο πολύ ώρα τον chef για να του κάνουμε ερωτήσεις, για τα ψάρια αλλά και γενικά για το πώς είναι στην Ιαπωνία που έχει πάει, μας έδωσε μια ιδέα πως είναι η ζωή εκεί. Εάν θέλετε να το ακολουθείτε μπείτε στο site του sushimou.gr

Επόμενο πιάτο στις φλόγες… δεν θυμάμαι τη ηταν πάντως ηταν πολύ νόστιμο

Σειρά είχε το μπαρμπούνι σε πιο προχώ φάση μαζί με το ρύζι… η Μαρία έφαγε και το κεφάλι… ιουυυυυυ

Μετά απο αυτό μας έφτιαξε τα nigiri rolls όπου δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία γιατί πρέπει να τρώς επιτόπου… 2 πιάτα απο τέτοια με διάφορα ψάρια πάνω… και αχινό φάγαμε!!!

Το καλύτερο ήρθε μετά… που για λίγο γίναμε τυλιχτές όπως στα σουβλάκια, μόνο που τώρα τυλίγαμε φύκια! Μας έφερε ένα μπώλ γεμάτο πράγματα μέσα ρύζι, λαχανικά, ψάρι κτλ, μας έφερε και ένα πάκο φύλλα φύκι και μας άφησε να τυλίξουμε τα δικά μας. Η Μαρία προτιμούσε να τα κάνει χωνί, εγώ σαν κάφρος απλώς γέμιζα όσο δεν πάει το κάθε φύλλο… την υπόλοιπη γέμιση την φάγαμε έτσι!

Για το τέλος αφήσαμε τα γλυκά rolls που είχαν μέσα κολοκύθι, να μας μείνει η γλύκα…

Ανάμεσα σε αυτά τα πιάτα ίσως φάγαμε και κάτι άλλο, πραγματικά δεν θυμάμαι γιατί είχαμε χαθεί στις γεύσεις και γνώσεις γύρω απο το σούσι. Βασικά εγώ ρωτούσα συνέχεια… το ‘χω αυτό να θέλω να μαθαίνω πράγματα…

Όσο και να φανεί παράξενο πραγματικά σκάσαμε απο σούσι! Για τόσα πολλά πιάτα…πάντως δοκιμάσαμε σχεδόν ολόκληρο τον κατάλογο.

Οταν ήρθε η ώρα να φύγουμε ο Αντώνης μου έδωσε μια σακούλα απο τα “φασολάκια” για να τα φτιάξω σπίτι μου, πραγματικά είχα εθιστεί και έτρωγα συνέχεια, πολύ καλό σνάκ, θρεπτικό και σε χορταίνει!

Η εμπειρία μας ηταν πολύ καλή και σίγουρα θα ξαναπάμε. Ηταν έτσι όπως το είχα στο μυαλό μου σαν prive κατάσταση με τον “προσωπικό” μας chef! Όσοι δεν έχετε πάει ποτέ σε sushi bar είναι μια καλή αρχή για να μπείτε στον κόσμο του σούσι. Στο background το retro design θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές.

Που θα το βρείτε τώρα…

Sushimou, Σκούφου 6, Πλάκα, Αθήνα (κάτω απο το Σύνταγμα)

Τηλ: 211 4078457, μετά τις 13:00

και στο facebook μπορείτε να το βρείτε http://www.facebook.com/ToSushiMou/

ΥΓ: Φωτογραφίες και άποψη για το φαγητό είναι προσωπικά, άλλωστε αυτό είναι το Juicy Devils, να σας δείχνουμε πράγματα μέσα απο τα δικά μας μάτια…Our World Your Home… μην το ξεχνάτε!

Related Post