Πήγαμε στην AthensCon 2017 και οτι είδαμε το γράφουμε

Πήγαμε για πρώτη φορά στην AthensCon στο κλειστό Tae Kwon Do του Π.Φαλήρου και γράφουμε το πως περάσαμε που ομολογουμένως ηταν ωραία εμπειρία.

Το φεστιβάλ για comic και οχι μόνο, ηταν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Αποφασίσαμε να πάμε Σάββατο απόγευμα που φυσιολογικά είναι πάντα η καλύτερη ημέρα για τα event.

Μεγάλο ζόρι μέχρι  να φτάσουμε γιατί γινόταν ο χαμούλης στους δρόμους μέχρι το κλειστό. Με τα πολλά φτάσαμε επιτέλους με καλή παρέα εμού του ιδίου με την Μαίρη και οι Φώτης – Άννα fans των comics και γενικά της κουλτούρας. Προσωπικά πρώτη φορά πήγα στο festival έτσι για την εμπειρία και επειδή έχω το μικρόβιο των fests.

Κόσμο στην ουρά για τα εισιτήρια είχε αλλά ευτυχώς είχαν και σκεφτεί οι διοργανωτές να χωρίσουν τις προπωλήσεις και να έχουν αρκετά ταμεία με γρήγορο προσωπικό, στο τσάκ μπάμ πληρώσαμε 7 ευρώ το εισιτήριο και ανεβήκαμε τα σκαλιά για να πάμε στο stage περιμετρικα του main.

Απο την πρώτη στιγμή μπήκαμε στο πνεύμα του event. Γύρω μας ντυμένοι cosplayers με χαρακτήρες που όλοι μας έχουμε δει σε comic αλλά και ταινίες. Μπορώ να πω οτι σχεδόν όλοι είχαν κάνει τρομερή δουλειά, γιατί είναι δύσκολο το να ντυθείς κάποιος φανταστικός χαρακτήρας και οχι να είσαι σε στύλ καρναβαλιού. Με ενθουσίασε που είχε τόσο κόσμο ντυμένο και είχε μπεί στο mood του event.

Φτάσαμε και το main stage ηταν full απο εκθέτες και κόσμο.

Κάναμε τη γύρα μας και είδαμε hand made statues και σχολή που σου μαθαίνει να φτιάχνεις αγαλματάκια όπως τα παρακάτω. Τρομερή δουλειά και λεπτομέρια!

Πιο πέρα βρήκαμε ένα χώρο που μας ταξίδεψε πολλά χρόνια πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Τότε που είχαμε τα NES, GameGear, Atari και Amstrad 6128 και παίζαμε τα Super Mario, Sonic και πολλά άλλα. Ένας χώρος με όλες τις κονσόλες που μεγαλώσαμε με αυτές και είχαμε ευκαιρία να παίξουμε πάλι! Καταλήξαμε με Φώτη να παίζουμε διπλό στο Golden Axe που είχαν σε καμπίνα παρακαλώ και εντάξει εθιστίκαμε.

Συνεχίσαμε τη γύρα περιμετρικά όπου είχε τα σεμινάρια και τα… hot dog που είχε φτάσει η μυρωδιά τους γύρω γύρω απο εκεί.

Κατεβήκαμε στο main stage και πέσαμε πάνω στο Cap Cap που είχε πολλές ιδέες για δώρα απο ταινίες και σειρές π.χ Game of Thrones. Πιο πέρα διάφορα άλλα περίπτερα με καταστήματα που είχαν είδη comics, φιγούρες, t-shirt, συλλογές κτλ. Για να φτάσουμε στο τέλος που είδαμε το αυτοκίνητο των Flintstones που είχε φέρει το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Η κάτω πλευρά της έκθεσης είχε πολλούς έλληνες καλλιτέχνες στο σχέδιο με τρομερές δουλειές, απο σχέδια comic όπως Deadpool

μέχρι και επίκαιρα όπως το #MyStyleRocks

Πραγματικά υπήρχαν πάρα πολλές καλές δουλειές. Απέναντι απο τα stand των artists ήταν τα booth απο cosplayers, τη στιγμή που είμασταν εμείς υπήρχαν μόνο οι Narga & Aoki που είχαν έρθει απο την Αγία Πετρούπολη (Ρωσία), ένα ζευγάρι που έχουν το δικό τους κανάλι στο youtube με στολές απο anime και videogames.

Στο μετά πάλι υπήρχαν περίπτερα απο μαγαζιά με παλιά επιτραπέζια, κούλες, games γενικά οτι έχει σχέση με comic και pop κουλτούρα για να μας θυμίσουν τα παλιά μας χρόνια και οχι μόνο. Παιχνίδια που όλοι παίζαμε μικροί που σήμερα τα έχουν αντικαταστήσει το internet…

Στο ψάξε ψάξε βρήκαμε και τον Διαμαντή

κάτι απο Star Wars

και The Walking Dead με …Negan

Τελευταίο θα αφήσω το περίπτερο του ZMAK που ηταν δυνατό και η συζήτηση με τον Πέτρο Πολυχρονίδη που έχει την ιδέα του αλλά συνδιοργάνωση του AthensCon μας έκανε να ξεχάσουμε να βγάλουμε φωτογραφίες…δεν πειράζει στις 20/12 έχει event το τελευταίο της χρονιάς όπου θα είμαστε εκεί!

Με λίγα λόγια ήταν super! Περάσαμε καλά και είχε χαβαλέ. Απο τα festival που υπήρχε παντού ένα mood γιορτής και party με κόσμο ντυμένο και να νιώθει οτι ζεί ένα παραμύθι ή παιχνίδι με όλα αυτά γύρω του. Επειδή όπως έγραψα έχω το μικρόβιο των event σε επίπεδο παραγωγής, μπορώ να πω οτι επίσης ηταν super η οργάνωση με αρκετό προσωπικό να είναι παντοvύ και πρόθυμο να βοηθήσει ενώ είχαν στηθεί όλα έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση παντού και  να μην χάνεις στιγμή απο διάφορα δρώμενα. Πολύ καλό που ο κόσμος στηρίζει κάτι τέτοιο γιατί δεν μας είχα τόσο fan του είδους να πω την αλήθεια.

Σίγουρα θα είμαστε εκεί και του χρόνο με πιο πολύ κάλυψη και εκπλήξεις!

ΥΓ: Σε λίγες μέρες θα έχουμε το video που βγάλαμε απο το event στο κανάλι μας Juicy Devils TV

Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε για το festival εδώ:

http://www.athenscon.gr/en/

https://www.facebook.com/AthensCon/

Related Post