Ξανά με Μαρία για sushi στο Malt στον Κορυδαλλό

 

Πέρασαν 2 χρόνια από την τελευταία φορά που βγήκαμε για sushi με τη Μαρία. Για όσους δεν έχουν διαβάσει το προηγούμενο tour στο Sushimou μπορούν να το βρουν ΕΔΩ.

Αυτή τη φορά είπαμε να μην τραβηχτούμε μακριά, αλλά να δοκιμάσουμε σουσάρες στην περιοχή μας και σε ένα νέο μαγαζί που τις έχει στο μενού του. Βασικά το μοναδικό είναι 🙂

Έτσι πήγαμε στο Malt – Fine Dining & Spirits που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό.

Μετράει κάτι μήνες ζωής αλλά έχει κερδίσει θετικές γνώμες από τον κόσμο. Έτσι ως guru των γεύσεων είπαμε να πάμε για το δικό μας test. Γενικά τα δικά μας test είναι να φάμε όλο τον κατάλογο και μετά να γράψω εγώ.

Πήγαμε μπάρα αφού γενικά δεν είμαστε των τραπεζιών, θέλουμε να έχουμε πιο άμεση επαφή με το άτομο που τα φτιάχνει αλλά και τον barman για να κατεβάζουμε και το αλκοόλ.

Πολύ καλή υποδοχή και ο χώρος μας reserve όπως είχα κανονίσει βασικά 🙂

Κάτσαμε και ήρθαν τα πρώτα μπλιμπλίκια, σουπλά, πιάτα, τσοπστικς και σόγια να έχουμε.

Εννοείται ως γνώστης της ιαπωνικής κουζίνας άνοιξα τα τσόπστικς για να μου τα φτιάξουν παιδικά να μπορώ να τσιμπάω τα sushi. Αυτή τη φορά δοκίμασα την τεχνική “κλάρκ” όπου τα σήκωνα και δεν τα έπιανα με τα ξυλάκια.

Ξεκινήσαμε και ζητήσαμε μια απ’ όλα για πρώτη φάση. Έτσι σε μια πιατελάρα οι επιλογές μας ήταν Salmon TeryiakiRainbow Roll και Nigiri Shrimp.

Και για να δείτε πόσο γνώστες είμαστε και καλοί θα σας γράψω και την ανάλυση. Λοιπόν το Salmon Teriyaki είχε αβοκάντο, αγγούρι, καψαλισμένο σολομό και Teriyaki sauce. Το Rainbow Roll είναι καβουρόψιχα, αγγούρι, σολομό, τόνο, λαβράκι, γαρίδα και αβοκάντο. Αυτό όντως ήταν δυνατή ποικιλία. Τέλος το Nigiri Shrimp το λέει και η λέξη είπαμε.

Μαζί με τα πρώτα εγώ πήρα μια μπύρα που δεν θυμάμαι καν, η Μαρία πήρε ένα περίεργο cocktail Tokyo Dream, έχει μαρέγκα μέσα αλλά μην το φοβηθείτε του πάει πολύ. Είναι και εντυπωσιακό δεν μπορείς να πεις.

Για πλάκα τελειώσαμε την πιατέλα με το λίγο απ’ όλα και είπαμε να δοκιμάσουμε και με τυρί. Έτσι πήραμε τα Philadelphia Roll όπου είχε Philadelphia φυσικά, αγγούρι, αβοκάντο και καπνιστό σολομό. Η κρέμα Philadelphia είναι έπος μαζί με τα υπόλοιπα.

Καπάκια μας φέρνουν και μια σειρά ρολάκια με φύκι Avocado Maki Philadelphia.

Εγώ την μπύρα μου η Μαρία αποφάσισε να δοκιμάσει και άλλο cocktail το Red Sky.

Από ότι μου είπε και τα δύο ήταν πολύ καλά. Πίσω από την μπάρα είναι ένας πραγματικός γνώστης ο Παύλος Λούλης που μας καθοδηγούσε στις όποιες γευστικές απαιτήσεις μας.

Για το τέλος μας έφεραν και τα γλυκά αν και το έπαιξα λίγο δύσκολος.

Εγώ πήρα το Magic Muffin όπου είναι ένα σουφλέ σοκολάτας πορτοκαλιού που όταν το κόψεις βγαίνει σαν λάβα το εσωτερικό του, με παγωτό πικρής κουβερτούρας. Η Μαρία προτίμησε το Amadeus Mocha Tart όπου ήταν μπισκότο βάφλας και παγωτό βανίλια. Ότι και να πήρε ο καθένας φάγαμε και από τα δύο.

Κάπου ενδιάμεσα στο φαγοπότι ήρθε ο φίλος μου Γιάννης που θα σας υποδεχτεί όταν πάτε αλλά και η Jasmin ένα κράμα Ελληνίδας με Βραζιλιάνικες ρίζες και πινελιές από Ασία (είναι λίγο χάσιμο το ατομάκι – πείτε μου εάν θέλετε να τη δείτε σε exclusive shooting στο site).

Κάπως έτσι έκλεισε ένα άλλη μια βραδιά γεύσεων με επιτυχία αφού καταφέραμε να φάμε αρκετά πράγματα μέχρι τέλους.

Γενικά είναι ένας προσεγμένος χώρος, πάρα πολύ διαφορετικός με ότι έχει συνηθίσει κάποιος στην πόλη και μπορείς να βρεις εκτός από το sushi και κανονικό φαγητό. Απλώς τώρα είναι της μόδας οι σουσάρες και το προτιμάμε. Έχει χώρο μέσα αλλά και έξω στην αυλή που λέμε αλλά δεν είναι αυλή. Να πάτε να το δείτε και θα καταλάβετε ότι δεν μπορώ να το περιγράψω, εμείς εκεί κάτσαμε για να έχουμε και πεδίο σχολιασμού (εγώ βασικά).

Σίγουρα θα ξαναπάμε και ελπίζω όχι πάλι μετά από 2 χρόνια, ε Μαράκι;

Βρείτε το Malt – Fine Dining & Spirits

Πλατεία Ελευθερίας & Αγ.Γεωργιου 57, Κορυδαλλος

Τηλ: 210.49.54.154

Related Post