Πήγαμε, φάγαμε και γράφουμε για το Sushimou στην Πλάκα

Στο Sushimou πρέπει να πάς!

Ιούλιος και όταν έχεις ακόμα δουλειές στην Αθήνα και δεν είσαι διακοπές ψάχνεις άλλου τύπου διασκέδαση. Τι καλύτερο από μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και στην Πλάκα, εκεί όπου οι κάτοικοι της πόλης και όχι μόνο μπορούν να “μπερδευτούν” με τους τουρίστες από όλο τον κόσμο και να νιώσουν ότι είναι σε κάποιο νησί, ας πέφτει η θάλασσα λίγο μακριά.

Η γυναικεία παρέα ήθελε sushi (είναι της εποχής τώρα) και φυσικά η επιλογή ήταν δικό μου “πρόβλημα” να βρω κάτι καλό και όχι άλλο ένα sushi bar που πάνω κάτω αρκετά είναι copy/paste μεταξύ τους. Μετά από πολύ ψάξιμο και ιντερνετική έρευνα κατέληξα στην επιλογή του Sushimou στην Πλάκα.

Δύο είναι οι λόγοι για την επιλογή αυτή. Ο πρώτος είναι η περιοχή, ήθελα κέντρο και ειδικά κάτω από την Ακρόπολη για μια ζεστή μέρα του Ιουλίου είναι το τέλειο concept. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το Sushimou δεν είναι σαν όλα τα sushi bar της Αθήνας, έχει συγκεκριμένες θέσεις (κάπου 15) και ο ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος ο chef όπου το έχει φτιάξει έτσι το χώρο ώστε να έχουν οι πελάτες την επαφή μαζί του για ενημέρωση, αλλά και να νιώθεις ότι είσαι εσύ ο ίδιος στην κουζίνα μαζί του, αφού τα φτιάχνει κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σου! Οι πολλές θετικές κριτικές στο tripadvisor ήταν το κερασάκι για να πάρω τηλέφωνο και να κλείσω για 2 άτομα, (το μαγαζί επειδή είναι σαν “prive” το έχουν χωρίσει σε 3 time slots 18:30. 20:30, 22:30).

Φτάσαμε κατά τις 8 και 20 περίπου, μας υποδέχτηκε ο μετρ και επιλέξαμε τις θέσεις ακριβώς μπροστά από τον chef. Ο Αντώνης (chef) μας υποδέχτηκε και ο ίδιος και από την πρώτη στιγμή μας έκανε να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας και όχι ότι είμαστε σε μαγαζί. Βολευτήκαμε και μας ήρθαν οι κατάλογοι. Δύο σελίδες ο ένας είναι το menu και ο άλλος για το τι θα πιούμε. Προσωπικά προτίμησα νερό γιατί δεν ήθελα να αναμίξω γεύσεις, η Μαρία (ναι ναι ναι σε κάρφωσα που πήγαμε μαζί) προτίμησε κάτι που πραγματικά δεν το θυμάμαι, κάτι σαν σόδα ήταν… Η Μαρία είναι στα κόλπα του sushi ήξερε τι διάβαζε… εγώ είμαι λίγο σκοτάδι γιατί ότι μου δίνουν τρώω, οπότε τα άφησα όλα πάνω της και στον Αντώνη για ένα omakase (ότι προτείνει ο σεφ), απλώς τον ενημέρωσα ότι είμαι fan του σολωμού (ναι είχα και στο χωριό μου… γιατί ξέρω τι θα μου πουν μερικοί)!

Την αρχή έκανε ένα snack φασολάκι σόγιας, όπου πραγματικά εθίστηκα…

Επέλεξα την miso soup γιατί είχα διαβάσει καλά λόγια και λέω ευκαιρία είναι… εννοείτε την ρούφηξα από το μπολ και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά καλή!

Πρώτο πιάτο μας ήρθε μια ποικιλία με λαβράκι, παλαμίδα (αρκετά καλή), σολωμό + κοιλιά σολωμού και τόνος… στην άκρη είχε κάτι φύκια που τα έφαγε όλα η Μαρία και με άφησε να καώ από το τζίντζερ και το πράσινο wasabi (απίστευτο κάψιμο… αλλά της στιγμής)

κάπου εκεί ξεκινάνε τα δύσκολα για εμένα με τα chopsticks (ξυλάκια)… για να με πάρει χαμπάρι ο Αντώνης και να μου φέρει τα παιδικά chopsticks σε στυλ λαβίδας… ναι… ξεφτιλίστηκα…

Ευτυχώς οι άλλες 2 μεγάλες παρέες που ήμασταν εκείνη τη στιγμή είχαν τα δικά τους και έτσι είχαμε κάπως πιο πολύ ώρα τον chef για να του κάνουμε ερωτήσεις, για τα ψάρια αλλά και γενικά για το πώς είναι στην Ιαπωνία που έχει πάει, μας έδωσε μια ιδέα πως είναι η ζωή εκεί. Εάν θέλετε να το ακολουθείτε μπείτε στο site του sushimou.gr

Επόμενο πιάτο στις φλόγες… δεν θυμάμαι τη ήταν πάντως ήταν πολύ νόστιμο

Σειρά είχε το μπαρμπούνι σε πιο προχώ φάση μαζί με το ρύζι… η Μαρία έφαγε και το κεφάλι… ιουυυυυυ

Μετά από αυτό μας έφτιαξε τα nigiri rolls όπου δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία γιατί πρέπει να τρως επιτόπου… 2 πιάτα από τέτοια με διάφορα ψάρια πάνω… και αχινό φάγαμε!!!

Το καλύτερο ήρθε μετά… που για λίγο γίναμε τυλιχτές όπως στα σουβλάκια, μόνο που τώρα τυλίγαμε φύκια! Μας έφερε ένα μπολ γεμάτο πράγματα μέσα ρύζι, λαχανικά, ψάρι κτλ, μας έφερε και ένα πάκο φύλλα φύκι και μας άφησε να τυλίξουμε τα δικά μας. Η Μαρία προτιμούσε να τα κάνει χωνί, εγώ σαν κάφρος απλώς γέμιζα όσο δεν πάει το κάθε φύλλο… την υπόλοιπη γέμιση την φάγαμε έτσι!

Για το τέλος αφήσαμε τα γλυκά rolls που είχαν μέσα κολοκύθι, να μας μείνει η γλύκα…

Ανάμεσα σε αυτά τα πιάτα ίσως φάγαμε και κάτι άλλο, πραγματικά δεν θυμάμαι γιατί είχαμε χαθεί στις γεύσεις και γνώσεις γύρω από το σούσι. Βασικά εγώ ρωτούσα συνέχεια… το ‘χω αυτό να θέλω να μαθαίνω πράγματα…

Όσο και να φανεί παράξενο πραγματικά σκάσαμε από σούσι! Για τόσα πολλά πιάτα…πάντως δοκιμάσαμε σχεδόν ολόκληρο τον κατάλογο.

Όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε ο Αντώνης μου έδωσε μια σακούλα από τα “φασολάκια” για να τα φτιάξω σπίτι μου, πραγματικά είχα εθιστεί και έτρωγα συνέχεια, πολύ καλό σνακ, θρεπτικό και σε χορταίνει!

Η εμπειρία μας ήταν πολύ καλή και σίγουρα θα ξαναπάμε. Ήταν έτσι όπως το είχα στο μυαλό μου σαν prive κατάσταση με τον “προσωπικό” μας chef! Όσοι δεν έχετε πάει ποτέ σε sushi bar είναι μια καλή αρχή για να μπείτε στον κόσμο του σούσι. Στο background το retro design θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές.

Που θα το βρείτε τώρα…

Sushimou, Σκούφου 6, Πλάκα, Αθήνα (κάτω απο το Σύνταγμα)

Τηλ: 211 4078457, μετά τις 13:00

και στο facebook μπορείτε να το βρείτε http://www.facebook.com/ToSushiMou/