Η Athens Cannabis Expo επέστρεψε!

Η πιο μεγάλη ώρα για να κάνεις το βήμα της κάνναβης είναι τώρα!

Η πιο μεγάλη ώρα για να κάνεις το επόμενο βήμα είναι τώρα! Κάνε το βήμα της κάνναβης!

Ήδη στην Ελλάδα, δεκάδες εγχειρήματα βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης έχουν ξεκινήσει την προσπάθειά τους, εκατοντάδες καταστήματα έχουν βάλει τα προϊόντα του πολύτιμου φυτού στα ράφια τους, χιλιάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν, εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να επενδυθούν στη νέα αυτή αγορά.

Εσύ θα μείνεις εκτός; Όχι! Μπορείς κι εσύ να ασχοληθείς με την κάνναβη! Η Athens Cannabis Expo 2020 επιστρέφει 10-12 Ιανουαρίου στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο και σου δείχνει τον δρόμο!

Έχει υπάρξει το πιο παρεξηγημένο φυτό… Καταφέραμε όμως να σπάσουμε τις προκαταλήψεις και να το αναδείξουμε ως ένα πολύτιμο βοτάνι, που ανθίζει ξανά νόμιμα και στην ελληνική γη. 

Περισσότεροι από 150 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρίσκονται στην Athens Cannabis Εxpo 2020 για σου γνωρίσουν τα καινοτόμα προϊόντα τους και να τους γνωρίσεις κι εσύ! Από καλλιεργητικά και οικοδομικά προϊόντα μέχρι υλικά για να στρώσεις ένα γευστικό τραπέζι με κάνναβη, κι από προϊόντα κανναβιδιόλης (CBD) μέχρι ρούχα, καλλυντικά και λιχουδιές για τα κατοικίδιά μας. Για πρώτη φορά το παρών θα δώσουν και εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών που έχουν πάρει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα

Παράλληλα, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών, επιχειρηματίες της κάνναβης θα μιλήσουν για την νέα αυτή αγορά, φορείς θα εξηγήσουν πώς μπορούμε να μπούμε κι εμείς σε αυτή, ακτιβιστές θα παρουσιάσουν τους αγώνες που μας οδήγησαν στο σήμερα κι αυτούς που έπονται και γιατροί και ασθενείς θα μοιραστούν την εμπειρία τους μαζί μας. Εργαστήρια και σεμινάρια αλλά και πολλές εκπλήξεις σε περιμένουν!

Τρία πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις για την κάνναβη

1. Η κάνναβη κάνει καλό στην οικονομία

Η παραγωγική ανασυγκρότηση αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία. Τα παραδοσιακά μοντέλα έχουν δοκιμαστεί και σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχτεί ότι έχουν αποτύχει. Για αυτό τώρα είναι η ώρα για νέες και καινοτόμες ιδέες! Η κάνναβη όχι μόνο μπορεί να επαναφέρει στη ζωή τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας, αλλά να ενισχύσει τον δευτερογενή και να αναβαθμίσει ποιοτικά τον τριτογενή. 

Οι καλλιεργητές βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, έχοντας ως σύμμαχό τους τον λαμπερό ήλιο και το ήπιο κλίμα που τους εξασφαλίζει μία από τις καλύτερες ποιότητες του φυτού σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μένουν πια στο χωράφι αλλά ξεκινούν τις πρώτες μεταποιητικές προσπάθειες. Την ίδια στιγμή, 25 εταιρείες έχουν πάρει άδειες εγκατάστασης μονάδων επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν εκτάσεις 1.107.941 τ.μ., επενδύσεις 359.100.468 ευρώ και 2.247 νέες θέσεις εργασίας. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή… 

Στην Ευρώπη η αγορά της βιομηχανικής κάνναβης αναμένεται να φτάσει τα 180 εκατ. ευρώ ως το 2028 και της φαρμακευτικής τα 55,2 δις. ευρώ. Ο παγκόσμιος κύκλος των business της κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 145 δις. δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. 

2. Η κάνναβη κάνει καλό στην υγεία

Η ήμερη κάνναβη είναι ένας πολυτιμος σύμμαχος για την υγεια μας. Η κάνναβη δεν είναι απλά μια τροφή, αλλά στα αλήθεια ένα superfood. Ο καρπός της κάνναβης αποτελείται από 20% πρωτεΐνη, 35% έλαιο, 20% υδατάνθρακες και 15% φυτικές ίνες. Οι σπόροι και το λάδι από σπόρους κάνναβης είναι από τα πιο πλούσια σε διατροφική αξία τρόφιμα στον κόσμο, αφού περιέχουν αμινοξέα ωμέγα 3- ωμέγα 6,βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά σε συγκεντρώσεις που θα «ζήλευαν» πολλά φυτικά προϊόντα. Το λάδι της πέραν από διατροφικό συμπλήρωμα χρησιμοποιείται και ως  μία τέλεια βάση για καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς, ακόμη και για αρώματα. 

Από την άλλη πλευρά όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα θαυματουργό φάρμακο που μπορεί να μας ανακουφίσει, και σε αρκετές περιπτώσεις, θεραπεύσει από μια σειρά ασθενειών. Μάλιστα με την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης να είναι νόμιμη πλέον και στην Ελλάδα, σύντομα οι ασθενείς που έχουν δώσει μάχες ζωής και θανάτου για την πρόσβαση στο φυτό, θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης.

3. Η κάνναβη κάνει καλό στο περιβάλλον

Η κάνναβη είναι στα αλήθεια το φυτό που μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και ως κατεξοχήν προιόν κυκλικής οικονομίας μπορεί να γίνει πρότυπο μιας βιώσιμης αλλά και πράσινης ανάπτυξης. Το φυτό χρησιμοποιείται από τη ρίζα μέχρι την κορυφή του, απαιτεί λίγη ποσότητα νερού και δεν χρειάζεται φυτοφάρμακα και παρασιτοκτόνα για να αναπτυχθεί. Έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα κατά την παραγωγή της και μπορεί ακόμη και να συμβάλλει στην απορρύπανση νερών και εδαφών ενώ η καλλιέργεια κάνναβης βοηθά και τον εμπλουτισμό των καλλιεργήσιμων εδαφών. 

Και δεν είναι μόνο αυτά τα προτερήματά της. Ότι κατασκευάζεται από ύφασμα, ξύλο ή πλαστικό μπορεί να φτιαχτεί και από το φυτό της κάνναβης! Φαντάζεστε πόσες πλαστικές σακούλες δεν θα χρησιμοποιήσετε αν έχετε μία μόλις τσάντα από το πιο ανθεκτικό ύφασμα που υπάρχει, αυτό που παράγεται από κάνναβη; Το γνωρίζετε ότι το πλαστικό που παράγεται από κάνναβη είναι 2,5 φορές πιο ανθεκτικό από το πλαστικό που παράγεται από πετρέλαιο και ότι μπορεί να είναι 100% βιοδιασπώμενο; Ξέρετε ότι η κάνναβη μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τον χαρτοπολτό από ξυλεία και ότι το εξαιρετικής ποιότητας χαρτί της μπορεί να ανακυκλωθεί μέχρι και 7 φορές; Έχετε υπόψη ότι η βιοαρχιτεκτονική χρησιμοποιεί οικοδομικά και μονωτικά υλικά από κάνναβη που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα κτίρια να αναπνέουν βελτιώνοντας τον αερισμό τους, αποβάλλοντας την υγρασία και αυτορυθμίζοντας την εσωτερική θερμοκρασία τους, εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια; Τέλος, ξέρετε ότι αν η κάνναβη επεξεργαστεί με τον κατάλληλο τρόπο μπορεί να γίνει βιομάζα ή βιοκαύσιμο για την παραγωγή καθαρής ενέργειας;

Η κάνναβη δεν είναι συγκυρία.Είναι μια ευκαιρία… για μια επανάσταση στον τρόπο που ζούμε!

Όλος ο κόσμος της κάνναβης δίνει ραντεβού στην Athens Cannabis Expo 2020!

Ο δρόμος είναι ανοιχτός! Κάνε το βήμα και γίνε συνοδοιπόρος μας!

Μη μείνεις εκτός!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Athens Cannabis Expo 2020

10-12 Ιανουαρίου 2020 στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Ταε Κβο Ντο)

Facebook: Athens Cannabis Expo 

Instagram: Athens Cannabis Expo  

Hashtag: #athenscannabisexpo

Κλείσε τώρα το εισιτήριό σου μέσω της viva.gr! 

https://www.viva.gr/tickets/happenings/tae-kwon-do/athens-cannabis-expo-2020/

Athens Cannabis Expo 2020 poster