Πήγαμε στην AthensCon 2019 και φωτογραφίσαμε για εσάς

Η AthensCon 2019 άνοιξε τις πόρτες της χθές (θα είναι και σήμερα), οπότε κάναμε τη βόλτα μας για να σας μεταφέρουμε το τι είδαμε και ζήσαμε στο κλειστό Tae Kwon Do στο Π. Φάληρο.

Η διοργάνωση κάθε χρόνο είναι καλύτερη, κάθε χρόνο και πιο πολύς κόσμος και κρατάει ψηλά τα στάνταρ για ένα τέτοιο event. Το λέω γιατί προσωπικά πηγαίνω σε διάφορα άλλα όπου χρόνο με τον χρόνο ρίχνουν την ποιότητα και τα έχουν στον αυτόματο.

Οι διοργανωτές Ανδρέας Πεφάνης από το Comicworld και ο γνωστός Πέτρος Πολυχρονίδης από τον Τροχό της Τύχης ξέρουν να δίνουν αυτό που θέλει ο κόσμος.

Νιώθεις ότι είσαι σε ένα festival ενός φανταστικού κόσμου από την πρώτη στιγμή και πριν καν μπείς στον χώρο μέσα. Πέριξ του χώρου θα δείς αρκετούς ντυμένους cosplayers αλλά και fans των comic (και οχι μόνο) να κάνουν τις βόλτες τους, τα πηγαδάκια τους και γενικά να περνάνε καλά.

Με το που μπείς (εύκολα) και ανέβεις τα σκαλιά φέτος πέφτεις πάνω σε ένα πραγματικών διαστάσεων διαστημόπλοιο Tie-Fighter από το Star Wars! Στα δεξιά είναι και το stand του Τροχού της Τύχης όπου είδαμε τον Π. Πολυχρονίδη αλλά όχι τη Βάλια 🙁 (next time).

Στο “μπαλκόνι” έχεις την αρένα στο πιάτο σου και βλέπεις τα πάντα το τι γίνεται κάτω για να προετοιμαστείς καλύτερα.

Κάναμε τη γύρα μας στο 1ο επίπεδο που ήμασταν είδαμε διάφορες κατασκευές με lego, επιτραπέζια παιχνίδια και φυσικά τις αγαπημένες vintage κονσόλες που παίζαμε video games στα παιδικά μας χρόνια. Από την Amiga και τον Amstrad 6128 μέχρι NES και Sega Mega Drive, μαζί και τα χειριστήρια, πιστόλια κτλ που παίζαμε παλιά.

Ήρθε η ώρα να πάμε προς τα κάτω και τον χαμό. Πολλά stands με καταστημάτα που έχουν φιγούρες, comics αλλά και αρκετά περίπτερα από άτομα που φτιάχνουν στο χέρι φιγούρες και αγάλματα. Πραγματικά βρίσκεις τρομερά πράγματα hand made και αξίζουν για συλλογή.

Μια κοπέλα η Domenica Varvalouka είχε περιορισμένα κομμάτια σε προτομές του Batman, Joker, Catwoman, Deadpool και Colossus.

Επιτραπέζια, μπλουζάκια, κουκλάκια, πολλά παιχνίδια που αγοράζαμε παλιά στα ψιλικατζίδικα και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς το έβρισκε. Ακόμα όσοι είχαν όρεξη έβαφαν διάφορες 3D φιγούρες ή έπαιζαν κάποιο παιχνίδι. Στους διαδρόμους παντού μα παντού θα έβρισκες cosplayers ή γενικά ντυμένο κόσμο με στολή. Έβγαζες φωτογραφία με όποιον ήθελες και απλά fun!

Εννοείται δεν ξεχνάω τους πολλούς καλεσμένους από εξωτερικό που κάθε χρόνο φροντίζουν οι διοργανωτές να φέρνουν και φέτος ήταν αρκετοί, όπως οι Chris Jaymes, Kieron Gillen, Nad Cosplay, Mark Rein Hagen, Andrea Freccero, Stjepan & Linda Sejic, Giuseppe Camuncoli, Gail Simone, Dave Gibbons, Bob McLeod, Chris Claremont, Adrian Paul και φυσικά ο Stefan Kapicic που κάνει τον ρόλο του Colossus στο Xmen!

Γενικά είναι από τις εκθέσεις που κάθε χρόνο όλο και πιο πολύς κόσμος θα πηγαίνει γιατί έχει ένα ενδιαφέρον. Οι νέοι βρίσκουν τους φανταστικούς ηπερήρωες και οι παλιοί θυμούνται τις εποχές που ήταν μικροί και έπαιζαν με αυτά, άσχετα εάν συνεχίζουμε και σήμερα.

Αξίζει κάποιος να κάνει μια βόλτα και σίγουρα θέλει 2-3 ώρες εκεί αφού δεν χορταίνεις να βλέπεις και να παίζεις!

Video δεν φτιάξαμε τελικά 🙁 next time! Φωτογραφίες έβαλα λίγες εδώ στο blog, τις υπόλοιπες θα τις δείτε στη σελίδα μας στο facebook με ΚΛΙΚ στο από κάτω link. Κάντε και ένα like στη σελίδα μας!

AthensCon 2019 Φωτογραφίες